Tror du att du kan förändra världen utan att anstränga dig?

”Tror du att du kan förändra världen utan att anstränga dig?” heter Stina Oscarsons handbok. Det är en bok för oss alla medborgare, som vill skapa förändringar – utan våld! – för att vårda och upprätthålla den demokrati som generationer innan vi kom hit byggde åt oss.

Stina Oscarson! Missade du hennes föredrag under Framtidsveckan på Storbrunn 19 september? Missa henne inte igen om du dyker på någon annons om att hon håller föredrag. Stina Oscarson lyckas, utan att skriva någon på näsan, injicera mod och hopp i den som verkligen lyssnar på vad hon har att säga: SAMTAL! SAMTAL! SAMTAL! Samtala med alla, även med den som inte tycker som du. Den som förespråkar våld som den enda metoden för konfliktlösning, kommer att skapa ännu mer våld och har helt missat det som gör att konflikter inte ens skapas: SAMTAL!
Att samtala i god tid är att förebygga konflikter och stridigheter. När vi inleder kommunikation med hårda ord, nävar och vapen – det kan aldrig sluta bra.

Stina Oscarson

Stina Oscarson lät sig inspireras av Gene Sharps bok ”From dictatorship to democracy”, även det en handbok med 198 tips för att förändra världen – utan våld! Även samtal kan vara ansträngande, men det är där vi måste börja! Med SAMTAL!

Eftersnack i OF och en i styrelsen berättade att boken ”From dictatorship to democracy” minsann finns i den egna bokhyllan. Och nu finns även ”Tror du att du kan förändra världen utan att anstränga dig?” i hyllan. Vi köpte varsitt exemplar, och nu läser vi och SAMTALAR, SAMTALAR och SAMTALAR om hur vi vill förändra inte kanske hela världen, men vi kan gräva där vi står och förändra till det bättre i vår kommun.
Att gräva där man står är en bra början.”