OF:s mandatlöfte om Företagsklimatet & Rättviksmodellen

Nu har vi publicerat vårt mandatlöfte om Företagsklimat & Rättviksmodellen:

Det kommunen ska ägna sig åt gällande företag och företagande är att utföra det som kommunen enligt lag är ålagd att utföra, såsom tillsyn, tillståndshantering och liknande – med professionell blick och attityd samt snabb ärendehantering. Allt annat lull-lull kan kommunen släppa.

Ett viktigt steg mot att skapa ett bättre företagsklimat är att införa Rättviksmodellen till 100 %. I Östhammars kommun skickar kommunen en faktura till företag för tillsyn varje år utan att genomföra tillsynen som fakturan avser. Den typen av fakturerande är otänkbar mellan företagare, det brukar kallas fakturabedrägeri.

Läs hela mandatlöftet här:
https://ostkustensframtid.se/foretagsklimatet-rattviksmodellen